چهارمحال و بختیاری– مدیر انتشارات طلایه‌داران افق، نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را محملی برای ارتباط‌گیری و ایجاد بستری فرهنگی دانست که ظرفیت‌های استان‌های مختلف را در کنار پایتخت به نمایش می‌گذارد و به پدیدآورندگان کمک می‌کند تا به عنوان بخشی از پازل فرهنگی ایران اسلامی، مورد توجه قرار گیرند.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در آستانه برگزاری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، با مهدی طهماسبی، شاعر، ادب‌پژوه و مدیرمسئول انتشارات طلایه‌داران افق و نشر کنگره شهدای استان که بیش از دو دهه فعالیت فرهنگی داشته و ۶۲ اثر منتشر کرده است، به گفت‌وگو نشستیم.

مهدی طهماسبی در ابتدای این گفتگو به تأثیر چشمگیر نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در معرفی هرچه بیشتر و بهتر پدیدآورندگان پرداخت و گفت: این نمایشگاه می‌تواند به عنوان محملی برای معرفی، ارتباط‌گیری، رویه‌پردازی و ایجاد بستر فرهنگی عمل کند که سنگرهای تأثیرگذار را گسترش داده و باورها و اندیشه‌های قابل توجه از اقلیم‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی در گستره ایران اسلامی را ارائه می‌دهد. این نمایشگاه عنصری مهم برای برجسته‌سازی ظرفیت‌های استان‌های کشور در کنار پایتخت‌نشینان است و می‌تواند نمایه‌ای برندسازی شده از اهالی قلم و فرهنگ و اندیشه را برای مخاطب فراهم آورد. فعالیت‌های عرصه کتاب باید به صورت یک پازل و جورچین در نظر گرفته شود، بنابراین هر یک از عناصرِ پدیدآور، بخشی از این جورچین هستند که در نوع خود شایان توجه است.

وی افزود: پدیدآورندگان بومی می‌توانند در این نمایشگاه سهم خود را داشته باشند و از آن به عنوان یک فرصت استفاده کنند. نمایشگاه کتاب بستری برای نمایاندن و آشکارسازی ظرفیت‌های کمتر شناخته شده و توانمندی‌های حوزه‌های مختلف است که در جای‌جای ایران اسلامی وجود دارد. این نمایشگاه نشان‌دهنده این نکته است که همه داشته‌های ما در مرکز و پایتخت خلاصه نمی‌شود. حضور اهل قلم استان‌های کشور می‌تواند روحیه اعتماد به نفس را بالا ببرد و قطعاً حضور چهره به چهره و برنامه‌های متعارف و هماهنگ جانبی در ارتباط‌گیری و معرفی نویسندگان بومی مثمر ثمر است و برکات ارزشمند خاص خود را دارد و همچنین می‌توانیم شاهد ارائه آثار و کتاب‌های تولید شده توسط ناشران و پدیدآورندگان شهرستانی باشیم که با احترامی که برای دوستان تهرانی قائل هستیم، هم‌سطح با این عزیزان و گاه در سطحی بالاتر از آنها هستند.

مدیر انتشارات طلایه‌داران افق بیان کرد: تحلیل ارتباط پدیدآورندگان بومی با مخاطبان نمایشگاه نشان می‌دهد که فضایی برای مواجهه رو در روی پدیدآورندگان با یکدیگر و دریافت نظر مخاطبان وجود دارد. اگر از دید واقعی به این موضوع نگاه کنیم، این فضا کمی دور از دسترس و در عین حال شکننده است که فاصله میان پدیدآورندگان و مخاطبان نمایشگاه کتاب تهران را زیاد نشان می‌دهد. یک اهل قلم شهرستانی که هم شناخته شده نیست و هم امکانات به روز مرکزنشینان را ندارد، در این فضای سخت، حال و روز دشواری را تجربه می‌کند. اما اگر از منظر آرمانی به آن توجه کنیم، باید پیش‌فرض‌های خاصی را رعایت کنیم. اولاً باید شبکه‌سازی در دستور کار قرار گرفته و در طول سال با استفاده از ظرفیت‌ها و بسترهای اطلاع‌رسانی به ویژه در فضای مجازی و رسانه، این شبکه‌سازی را دنبال کنیم. دوم، نیازسنجی و ظرفیت‌شناسی است و سوم، ارتباط‌گیری مداوم و دائمی را باید رعایت کرد. وقتی این چنین برنامه‌ریزی کردیم، قطعاً شاهد پرورش و بروز استعدادهای مختلف در این زمینه خواهیم بود. این شبکه‌سازی و ارتباط‌گیری مداوم می‌تواند به پدیدآورندگان بومی کمک کند تا با مخاطبان خود ارتباط مستقیم برقرار کنند و نظرات و بازخوردهای ارزشمندی دریافت کنند که می‌تواند در بهبود و ارتقاء کیفیت آثار آنها مؤثر باشد.

پدیدآورندگان بومی؛ سفیران فرهنگ در نمایشگاه کتاب

نمایشگاه ,پدیدآورندگان ,کتاب ,می‌تواند ,فرهنگی ,استان‌های ,نمایشگاه کتاب ,پدیدآورندگان بومی ,بین‌المللی کتاب ,کتاب تهران ,نمایشگاه بین‌المللی ,مدیر انتشارات طلایه‌داران
مشخصات
آخرین جستجو ها